Tišina izbora


imagesOpet novi izbori.  Pokušavam da izbrojim koliko je vlada od dvehiljadite pa na ovamo odsedelo ceo mandat. Odustajem, ionako su uvek isti ljudi. Ne ista lica, ali isti ljudi.  Svaki put kada neka vlast uradi nešto što mogu da nam prodaju kao značajno, pa njihova popularnost poraste, oni raspišu izbore. Neće oni da rizikuju da ih slučajno ne izaberu ponovo.  Kod nas se vec duže vremena primenjuje isti princip. Kada si popularan raspiši izbore.  Odgovara vladajućoj stranci, oni sigurno pobedjuju, a odgovara i onim malima, oni od ovoga zaradjuju. Još ako uspeju da se ubace u koaliciju sa velikima i ako uspeju da se ubace u neki odbor grupu ili tako nešto, još bolje, eto zarade do sledećih izbora. 

Svi se zavaravmo ako mislimo da ima tu ičega više osim njihove gladi i gramzivosti. Jedni odlaze drugi dolaze a sve to mi plaćamo. Javni dug raste, nama obećavaju Beograd Na Vodi,  mašu nam šergarepom pred očima , a štapom nas biju po leđima. I dok mi kukamo od bola i sanjamo šargarepe uzimaju nam ne samo novac već i dostojanstvo.

Oporavak poljoprivrede rešava se tako što se strancima omogućuje da našu zemlju kupuju za dva zrna magičnog pasulja. Nama je jeftinije da kupimo uvoznu hranu nego hranu domaće proizvodnje. Srpskom seljaku je proizvodnja skupa, čovek mora da zaradi na svom proizvodu, ali je zato uvozna hrana, masovno proizvedena, jeftina i lako je  uvesti jer tako od nas traži Evropska unija.  Marže na proizvode idu i preko 150%. Plaćamo istu stvar i do tri puta skuplje nego u drugim državama. Logično,  kad kod nas u sve mora da se ugradi i Kurta i Murta.  Problem nezaposlenosti se rešava tako što se zapošljavaju državni službenici. Pri tome, ne zapošljava se stručan kadar, lekari, medicinsko osoblje, nastavnici. Zapošljavaju se savetnici, sekretarice, administracija, niži i viši referenti za pitanja dokonosti.  I kada neko predloži reformu sistema koja će državi omogućiti da se viška službenika reši, odmah se diže medijska kampanja, sindikati se bune i tako dalje. A naravno bune se najviše oni funkcioneri vlasti čije će ćerke, sinovi, ljubavnice, kumovi i ostali parijtijski kerovi ostati bez posla, a ko će onda glasati za njih.

Ipak, nema brige za Srbiju. Srbija će dobiti Beograd Na Vodi. To je spas za sve nas.

Verujte mi, ovi izbori nisu zbog vas, oni su zbog NJIH.

Ne želim da zalazim  u to ko je kome smetao, ne zanimaju me politikanska spletkarenja. Mene samo zanima koliko će ova njihova ( da prostite na izrazu) zajebancija da košta.  To što birate vlade i menjate nešto (navodno  na bolje) dragi moji građani Srbije vi debelo plaćate.

Ali dobro, što bi to vas i zanimalo? Vi imate svoj Grand, Farmu, Velikog brata i zabavljate se dok od straha sedite ispred televizora i trudite se da ne razmišljate previše.  O kako svi želite de ne razmišljate, ne želite da se plašite.  Vi se ne bunite što vam mediokritetni otpad društva koji se bavi politikom otima novac i ponižava vas. Vi im skandirate, vi ih obožavate jer su oni vaši spasioci. Za vas svako od njh je mesija i izbavitelj.  Mislim da sam sada shvatio šta apostol govori u Otkrovenju kada  govori o antihristu. Govori o svakome čoveku koji vam nudi spasenje, lek i mir, a zapravo ima za cilj samo sopstveni interes.  O onome koji vas zavodi spasenjem a vodi vas u propast.

Dragi građani Srbije, oni ne brinu o vama. Vi ste samo sredstvo, samo glas, samo procenat i staistika. Vi ste samo masa čijom manipulacijom oni postižu svoj interes. Drže vas u stanju konstantog straha i na ivici propasti. Njima ne odgovara da propadnemo svi skroz, od nekoga  treba i da se krade. Oni vas stalno drže na ivici provalije i govore vam da će vas upravo oni zadržati da ne padnete u nju. Dok vi gledate u provaliju ne vidite ko vas je okačio iznad nje. Sve vlasti to rade, to im je u biti postojanja.

Vrlo mi je zanimljiva ova poslednja igrarija koju su izmislili.

Kome idu glasovi onih stranaka koje ne pređu cenzus? Raspodeljuju se proporcionalno strankama koje jesu prešle cenzus. Zato vam sada govore da ne glasate za male stranke jer će onda apsolutnu vlast odneti trenutna vladajuća partija. U prevodu: “ Glasajte za nas da ne pobede oni“.

Sve jedno je za koga glasate, vaš glas više ne vredi ništa.  Kažu da je demokratija kada većina bira, ali vlast radi podjednako za sve. Ja verujem da je ovakva demokratija tiranija glupih i neobrazovanih. Stranke koje odnose ubedljivu pobedu uspevaju to zato što su bolje manipulisali masom, više su ih uplašili i bolje su ih ubedili u svoju mesijansku svrhu.  Inteligentnog i samosvesnog čoveka teže je zavesti i teže ga je uplašiti. Zato će se  propast obrazovnog sistema i dalje nastaviti. Njima ne trebaju obrazovani ljudi,  bar ne na polju društvenih nauka, treba im radna snaga i paranoidni robovi.

E pa kada su već obezvredili naše glasove i obezvredili naše postojanje ja predlažem da mi obezvredimo njihovo. Predlažem da svi poništimo naše glasačke listiće. Neka se oni malo uplaše. Ipak, plašim se da je to nedovoljno efikasno. To bi rezulitralo novim izborima i još novca bi se uzelo iz naših džepova.

Najefikasnija varijanta bi bila da svi umesto na izbore izađemo na ulice. Ne da protestvujemo, ne da dižemo revoluciju, to nema uspeha.  Treba da izađemo i da prosto sednemo na trotoare ispred naših kuća i da ceo dan ćutimo. Neka se niko ne pojavi na izbornim mestima, neka niko ništa ne progovori. Ne trebaju nam slogani, uzvici i galama. Potrebno je da svi pogasimo komjutere i televizore. Da zatvorimo sve prodavnice i firme. Samo da sedimo i da ćutimo.

Neka sve stane, neka sve ućuti. Pokažimo im da nećemo više da trpimo tiraniju gluposti, da nam je dosta galame. Pokažimo im da nam je sve jedno, da nas ne zanimju, da ne postoje.  Vreme je da shvatimo da nisu oni ti koji nas drže iznad provalije već da oni ne mogu bez nas. Mi smo ti koji smo im hrana i koji ih drže u životu. Vreme je da ih ostavimo gladne.

Znam da ne vredi sve ovo što pišem. Vi ćete na dan izbora svi do jednog kao jaganjci na zaklanje ćutljivo poći, stati u red i čekati  da svoj vrat stavite pod nož.  Nema veze, za ovo ste i uzgajani.

Ako smatrate da ste za bolje, pokažite i izborite se za to da opet imate dostojanstvo koje se bar približno može nazvati ljudskim.  Sve dok se sami ne izborite za to ostaćete samo ovce koje se uzgajaju za šišanje.

 

Postavi komentar